WordPress is een open source content management systeem (CMS) dat wordt gebruikt om websites te maken en te beheren. Het is een van de populairste CMS-systemen ter wereld en wordt gebruikt door ongeveer 35% van alle websites op het internet. WordPress is gratis te downloaden.
Wanneer is WordPress ontstaan?
WordPress begon als een simpele blog-publishing platform in 2003, maar is in de loop der tijd uitgegroeid tot een krachtig CMS dat geschikt is voor zowel kleine als grote websites. Met WordPress kun je bijvoorbeeld een blog starten, een online winkel openen, een portfolio maken, een online platform starten nog veel meer.
Voor wie is WordPress geschikt?
Zelfs grote bedrijven gebruiken WordPress, bijvoorbeeld Sony Music, Time magazine, Disneybooks, Spotify newsroom en vele anderen. WordPress is dus zeker ook geschikt voor grotere ondernemingen.
Een van de voordelen van WordPress is dat het gebruiksvriendelijk is en relatief eenvoudig te leren. In deze kennisbank vind je handige tips over WordPress en WordPress plugins. Door het OpenSource karakter zit je bovendien met WordPress niet vast aan dure, jaarlijkse terugkerende licentiekosten voor je CMS.
WordPress is flexibel en kan het aangepast worden aan jouw specifieke behoeften dankzij de talrijke plugins en thema’s die beschikbaar zijn. Deze plugins en thema’s kunnen worden gedownload vanuit de WordPress-repository of van derde partijen, en kunnen worden gebruikt om extra functies toe te voegen of het uiterlijk van je website aan te passen.
Al met al is WordPress een geweldig platform voor het maken en beheren van een website, of je nu een beginnende blogger bent of een professioneel webontwikkelaar. Dus als je op zoek bent naar een krachtig, gebruiksvriendelijk en flexibel CMS, dan is WordPress zeker het overwegen waard.
WordPress website ontwikkeling en beheer uitbesteden
Hoewel WordPress zelf gratis is, gaat er natuurlijk best veel tijd zitten in het designen, onderhouden en uitbreiden van je wordpress website. Een belangrijke vraag die je website zou moeten beantwoorden is “Wat is het doel van mijn website?” Bijvoorbeeld meer bezoekers die informatie aanvragen, meer aankopen etc. Hierdoor krijg je al snel te maken met het bepalen van de juiste strategie en uitvoering om jouw website te laten helpen bij het realiseren van je (bedrijfs)doelstellingen. Gezien dit een gespecialiseerd vakgebied is, is het vaak raadzaam daar een gespecialiseerde Agency (zoals wij 🙂 ) voor in te huren. Wil je in korte tijd een professionele website die je op voorsprong zet van de concurrentie? Lees meer over onze website development diensten en onze website onderhoud en beheerdiensten.