Waarom het updaten van je WordPress website belangrijk is

Waarom het updaten van je WordPress website belangrijk is

digital composite of business graphics with office background

Het updaten van je WordPress-website is om een ​​aantal redenen belangrijk.

Een van de belangrijkste redenen is veiligheid. WordPress is een populair platform (455 miljoen WordPress-websites in 2022, bron) voor het bouwen van websites en daarmee ook een populair doelwit voor hackers. Door je WordPress-installatie regelmatig bij te werken, kun je jouw website helpen beschermen tegen beveiligingsproblemen en kwaadaardige aanvallen.

Een andere reden om jeWordPress-website up-to-date te houden, is ervoor te zorgen dat deze compatibel is met de nieuwste versies van WordPress en alle thema’s of plug-ins die je gebruikt. Dit voorkomt problemen met je website en zorgt ervoor dat deze naar behoren blijft functioneren.

Naast beveiliging en compatibiliteit kan het regelmatig bijwerken van jeWordPress-website ook nieuwe functies en verbeteringen opleveren. WordPress wordt voortdurend bijgewerkt met nieuwe functies en verbeteringen, en door je website up-to-date te houden, kun je profiteren van deze nieuwe toevoegingen en je website nog beter maken.

Ten slotte kan het regelmatig bijwerken van jeWordPress-website ook de prestaties en snelheid verbeteren. Naarmate WordPress en zijn thema’s en plug-ins worden bijgewerkt, bevatten ze vaak prestatieverbeteringen waardoor je website sneller en soepeler kan werken. (En een bijkomend voordeel is dat Google een sneller presterende website een hogere ranking gunt)

Kortom, het updaten van jeWordPress-website is belangrijk voor beveiliging, compatibiliteit, nieuwe functies en prestaties. Door je website up-to-date te houden, kun je deze beschermen tegen beveiligingsbedreigingen, ervoor zorgen dat deze goed blijft functioneren, profiteren van nieuwe functies en verbeteringen en de prestaties verbeteren.

 

WordPress kent in feite dus 3 soorten updates:

  1. Het updaten van de WordPress “core” (zeg maar het moedersysteem van WordPress)
  2. Het updaten van theme(s) (Dit zijn de design pagina’s die je gebruikt)
  3. Het updaten van plugins

Hoewel het updaten in WordPress vaak een klik op de knop is, raad ik je aan te zorgen dat je een back-up hebt gemaakt of laten maken van je WordPress website voordat je een update doorvoert. Soms hebben grote updates van de WordPresscore, een theme of een plugin tot gevolg dat je website niet meer of niet goed meer werkt. Het is dan een prettig idee als je een back up van je site beschikbaar hebt. Mocht je website toch niet meer werken na een update en heb je geen recente back-up? Maak dan gebruik van onze WordPress helpdesk, één van onze WordPress specialisten gaat je dan helpen.

Als het belangrijk is dat je WordPress website online blijft, adviseer ik je te overwegen om een staging omgeving op te zetten (dit is een kopie van je website die live staat) en daar de updates eerst te testen voor deze door te voeren in de live website.  Mocht je hier onbekend mee zijn, Informatus heeft een team van specialisten zitten die je hierbij kunnen helpen.  Ook bieden we een uitgebreide dienstverlening aan inzake het onderhouden en updaten van je WordPress website, zodat je nergens geen omkijken meer naar hebt. Meer info daarover vind je hier.