[vc_section el_class=”blog-info”][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Publish Date: Feb 25, 2023

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

By: Vihang

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Updated Date: Feb 25, 2023

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_content”][vc_column][vc_column_text]Introductie:

In dit digitale tijdperk is de ontwikkeling van mobiele apps een cruciale stap voor bedrijven om te groeien. Het kan een uitdaging zijn om te beslissen welk type mobiele applicatie u voor uw bedrijf wilt maken. Voordat u een Android-app-ontwikkelingsbedrijf in Nederland of een iOS-app-ontwikkelingsbedrijf in Nederland kiest, moet u het verschil begrijpen tussen native app-ontwikkeling en hybride app-ontwikkeling.

Wat is een betere methode voor het ontwikkelen van native versus hybride apps en welke tech-stack moet je kiezen?

Dit zijn ongetwijfeld lastige overwegingen, en wanneer bedrijven voor de ontwikkeling van mobiele apps in Nederland besluiten om hun activiteiten in 2023 te digitaliseren, zullen ze deze moeten tackelen. In deze blog zullen we het hebben over hybride applicaties en native applicaties, en hoe ze zich verhouden.

Native Mobile Apps:

Als u aan een app denkt, stelt u zich een klein merksymbool voor dat zich op het scherm van uw smartphone bevindt. De apps die u uit de app store kunt downloaden, zijn daar slechts één soort van, die native mobiele apps worden genoemd.

Een Native app-ontwikkelingsbedrijf in Nederland maakt Native-applicaties, dit zijn smartphoneprogramma’s die exclusief zijn gemaakt voor mobiele besturingssystemen. Swift voor iOS (Apple), Java en Kotlin voor Android, als voorbeelden.

Voordelen van Native Apps:

Superieure prestaties: zelfs als er zware grafische afbeeldingen worden uitgevoerd, werken deze programma’s meestal probleemloos.

Platform-specifieke kenmerken: Deze worden voor uw bedrijf beschikbaar gesteld wanneer u een app voor iOS of Android bouwt.

Betere gebruikersinterface: deze apps presteren doorgaans beter dan hybride en web-apps, omdat ze moeten voldoen aan platform specifieke prestatiecriteria.

App store exposure: native apps geven uw bedrijf meer bekendheid omdat ze worden uitgelicht in app-winkels, waardoor het voor potentiële nieuwe klanten eenvoudiger wordt om uw merk te vinden.

Read More- Hoeveel kost het om een app te bouwen in Nederland?

Native app nadelen:

Hogere kosten vooraf: De kosten voor native apps kunnen groter zijn dan de kosten voor hybride en web-apps, vooral als uw bedrijf van plan is uw app op meer dan één platform uit te brengen.

Vereist vakbekwame app-ontwikkelaars: als u een app voor de Apple App Store wilt bouwen, moet u een app-ontwikkelaar inschakelen die handig is met Swift. Uw app-ontwikkelaar moet vloeiend Java kunnen spreken. Uw team zou kunnen proberen de app zelf te bouwen, maar deze programmeertalen hebben een steile leercurve en de resultaten zijn mogelijk niet zo gepolijst als die van professionals.

Hybride Mobile Apps:

Bij hybride app-ontwikkeling wordt geadviseerd om één codebalk voor twee platforms te maken. Het is mogelijk om met bepaalde technieken de communicatie tussen het platform en de webweergave te ontwikkelen, waardoor hybride apps natuurlijk (native) aanvoelen.

De ontwikkeling in een Hybrid app development bureau wordt gebouwd met technieken als JavaScriptCSS, en HTML. Flutter is een voorbeeld van een Hybrid, cross platform App development. Je leest hier meer over Flutter.

Met behulp van platform onafhankelijke frameworks zoals React Native wordt de code na ontwikkeling in een native app verpakt. De gebruikersinterface en het gevoel van hybride apps zijn identiek aan die van native apps.

Voordelen van Hybrid Apps

Productiviteit van ontwikkelaars: omdat hybride apps kunnen worden ontworpen met gemeenschappelijke webtechnologieën aan zowel de front- als backend, wordt de ontwikkeltijd verkort.

Kostenbesparend: hybride apps zijn goedkoper en hebben minder kosten vooraf dan native apps, en ze kunnen ook in app-stores worden vermeld.

Interne API-toegang: in tegenstelling tot webapps kunnen hybride apps profiteren van apparaatfuncties zoals locatietracering en pushmeldingen.

Cross-platform compatibiliteit: omdat hybride apps een codebase delen, kunnen ze zowel op Android- als iOS-apparaten worden gebruikt.

Nadelen van Hybrid Apps:

Inconsistente gebruikerservaring: omdat de prestaties van de hybride app gedeeltelijk zijn gebaseerd op de internetbandbreedte van de gebruiker, kan de UX voor hybride applicaties inconsistent zijn.

Leercurve: Hybride apps worden niet alleen gemaakt met JavaScript of CSS. Ze moeten integreren met frameworks voor hybride app-ontwikkeling, zoals React Native, Ionic of Cordova, die allemaal een leercurve hebben.

Belangrijkste verschillen tussen Hybride en Native App Ontwikkeling

Samengevat: het belangrijkste onderscheid tussen native en hybride apps is het ontwikkelingsproces. Hybride apps worden op verschillende platforms geproduceerd, terwijl het maken van native apps vooraf is ingesteld; het is gedaan voor een bepaald besturingssysteem (namelijk voor IOS, Apple of voor Android). Nadeel is dat u meestal minimaal 2 ontwikkelaars nodig heeft. (Een gespecialiseerd in IOS en een in Android). Het onderscheid bestaat ook in app-prestaties, aangezien een hybride app niet zo goed kan werken als een app die op één platform is gebouwd.

Waar het op neerkomt:

Een native app is misschien wel het beste alternatief voor organisaties met een enorm budget, terwijl een hybride app aan uw behoeften zal voldoen als uw bedrijf zich ergens in het midden bevindt, aanwezig moet zijn op de app-marktplaats maar niet de de extra tijd (doorlooptijd) en extra geld wil of kan besteden om twee afzonderlijke Native apps te ontwikkelen voor iOS en Android.

Ook zijn de kosten voor het ontwikkelen van een mobiele app in Nederland een aanzienlijk aspect bij het kiezen van een  Cross-Platform app Development Company in Nederland voor uw zakelijke app.  Informatus is gespecialiseerd in zowel Native App development als Hybrid App development.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *