De top 5 must have plugins voor je WordPress website

De top 5 must have plugins voor je WordPress website

Wat is Wordpress

Hoewel je voorzichtig moet zijn met het klakkeloos installeren van nieuwe plugins, check zeker eerst de reviews en het bedrijf/ontwikkelaar van de plugin, vind ik onderstaande 5 plugins een must voor je WordPress website.

1. WordFence Free

WordFence is een geavanceerde Firewall en malware scanner.  De gratis versie van WordFence, WordFence Free, biedt een goede basisbescherming tegen hack pogingen en scant je website regelmatig op malware. Daarnaast blokkeert het Brute Force pogingen. (Als een hacker of bot probeert het wachtwoord te raden dan wordt deze na een aantal pogingen geblokkeerd)

WordFence WordPress beveiligings plugin
WordFence 2 Factor Authentication
WordFence 2 Factor Authentication

Daarnaast biedt WordFence free je de mogelijkheid tot 2 Factor Authenticatie voor mensen met ADMIN toegang tot je website.  Ik adviseer je om deze zeker te activeren, omdat het een extra beschermingslaag aan je website toevoegt. (Download de Google Authenticator App in de Apple Store of PlayStore van Android).

Natuurlijk heeft de gratis versie van WordFence ook een paar nadelen t.o.v. de betaalde versie. De voornaamste is dat de FireWall rules van WordFence Free 30 dagen oud zijn, je krijgt dus niet realtime nieuwe Firewall updates. Daarnaast biedt de betaalde versie ook realtime malware bescherming t.o.v. de gratis versie.

Heb je een website met veel verkeer of een webshop? Dan is het zeker aan te raden de betaalde versie van WordFence te nemen. Meer info over WordFence vind je hier.

2. Yoast SEO

Yoast SEO is een gratis plugin die helpt je website beter vindbaar te maken voor zoekmachines.  Zo helpt Yoast je met het optimaliseren van je tekst rondom een bepaald zoekwoord en biedt het je de mogelijkheid om makkelijk per aangemaakte pagina of blog een metatitel en omschrijving mee te geven.

De betaalde versie van biedt nog veel meer, o.a. een redirect manager die 404 foutmelding oplost. De gratis Yoast SEO plugin vind je hier.

Yoast SEO WordPress plugin
Yoast SEO WordPress plugin
Elementor WordPress website builder
Elementor WordPress website builder

3. Elementor

Elementor is een zeer krachtige en veelzijdige website builder en designer voor WordPress. De gratis versie hiervan biedt veel gratis templates, bouwblokken waarmee je makkelijk je eigen pagina’s ontwerpt en designt, zonder dat je technische html en CSS kennis nodig hebt.

Makkelijk afbeeldingen en video’s invoegen, teksten toevoegen, buttons toevoegen, countdowntimers, voortgangsbalk en vele extra’s. (Als voorbeeld, deze website waarop je nu bent is gemaakt met Elementor, maar ook deze: https://xtrajob.nl )

4. Duplicator

Duplicator is een plugin waarmee je makkelijk een complete backup maakt van je website en database. Ook is het zeer eenvoudig om met Duplicator je site te migreren naar een andere website bijvoorbeeld. 

De gratis versie is voor de meeste gebruikers voldoende, de betaalde versie biedt o.a. de mogelijkheid om op vaste dagen/tijdstippen een back up te maken en deze bijvoorbeeld te bewaren in een cloud opslag service (zoals bijvoorbeeld naar DropBox of Google Drive en OneDrive).

Het maken van regelmatige back ups van je website is belangrijk. Ga je bijvoorbeeld een nieuwe plugin testen of een nieuwe theme inladen, dan adviseer ik je om eerst ALTIJD een back up te maken.  Ook bij grote updates van plugins verdient het de aanbeveling om eerst back ups te maken. Duplicator vind je hier.

Duplicator WordPress back up plugin
Duplicator WordPress back up plugin
WP Rocket Snelheidsoptimalisatie WordPress
WP Rocket Snelheidsoptimalisatie WordPress

5. WP Rocket

WPRocket is in mijn ogen een van de beste Caching plugins voor je WordPress website.  Er is geen gratis variant van, maar de betaalde versie van US$ 59,- per jaar is zijn geld absoluut waard. (Caching zorgt er simpel gezegd voor dat een kopie van een pagina op de server wordt bewaard en niet opnieuw elke keer heeft te worden gegenereerd. Dit zorgt voor een enorme snelheidsboost van je website).

Daarnaast optimaliseert WP Rocket CSS en JS bestanden en helpt het je afbeeldingen automatisch om te zetten naar het sneller ladende Webp. WP Rocket vind je hier.

Wil je zelf zien hoe snel je website is? Lees mijn andere blog “Waarom verbeteren van je WordPress website snelheid belangrijk is”

Kom je er zelf niet uit?

Kom je er zelf niet uit of heb je hulp nodig?

Maak gebruik van onze WordPress Helpdesk >>.